HET HONGARIJE NIEUWSBLAD

Het Hongarije Nieuwsblad is een online nieuwskrant van een Nederlander die al ruim elf jaar in Hongarije vertoefd. Nieuws, actualiteiten of verwijzingen naar interessante artikelen, deze online nieuwskrant houdt u op de hoogte. Behalve Het Hongarije Nieuwsblad is hij tevens redacteur van de online toeristenkrant Hongarije Vakantiekrant.

 

 

 1. Het laatste nieuws uit Hongarije in het Nederlands, Engels en Duits (RSS - Feed)

  Om een artikel volledig te lezen: KLIKT u op de onderlijnde berichten !
  1 = Hongarije Vandaag


  2 = Runa Hellinga


  3= Kuifje in Hongurië


  3 a= Google Nieuws nl

  4= Hungary - Google Nieuws

  6= Caboodle.hu: Latest News

  7= Politics.hu

  8= Realdeal.hu

  9= BOON » Josef hírek

  10= BBJ on the web - BBJ.hu

  11= Budapost

  12= The Budapest Times - News

  12A= Free Hungary

  12B= Policysolutions.hu

  13= Hungarian Spectrum

  13A= Financial Times - Hungary

  14= Portfolio.hu  14A= KSH Bulletins

  15= Balaton Zeitung

  16= Budapester Zeitung

  17= derStandard.at - Ungarn

  18= PESTER LLOYD

  19= Pusztaranger

  19a= Hungarian Voice - Ungarn News Blog

 2. Hongaarse premier opent omstreden voetbalstadion

  De Hongaarse premier Viktor Orban, een fervent voetbalfan, kan de wedstrijden van zijn plaatselijke club voortaan op comfortabele wijze bijwonen.

  In zijn dorp Felcsut heeft hij gisteren een ultramodern stadion geopend. De bouw stuit op hevige kritiek bij de oppositie.

  Het stadion in het dorpje van 1.750 inwoners biedt plaats aan 3.500 toeschouwers, maar er komen doorgaans slechts enkele honderden fans opdagen. Sinds Orban in 2010 aan het hoofd van de Hongaarse regering kwam, gaf hij miljoenen euro's aan voetbalclubs om hun stadion te moderniseren.

  Het stadion kostte............

  KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!
 3. De Hongaarse verkiezingsuitslag: vijf harde waarheden

  De echte einduitslag komt komend weekeinde, als ook de laatste stemmen geteld zijn van Hongaren uit het buitenland en van diegenen die in een ander district stemden dan waar ze wonen.

  Maar het is vrijwel zeker dat Fidesz 44,5% van de stemmen heeft, het linkse blok 26%, Jobbik 20,5% en de (groene?) LMP 5,3%. Van de 199 zetels in het parlement krijgt Fidesz er dan maar liefst 133 (66% van de zetels oftewel een tweederde meerderheid), links 38, Jobbik 23 en LMP 5%. Een harde nederlaag voor links, dat leidt geen twijfel, maar ik vrees dat de linkse en liberale partijen daar opnieuw geen enkele lering uit trekken.

  1. Een grote meerderheid van de Hongaren steunt een radicaal nationalistische koers.

  Dat ruim 65% van de kiezers stemde voor een radicaal nationalistisch beleid, hetzij in de Orbán/Fidesz variant hetzij in de extreme variant van de extreemrechtse partij Jobbik, is geen goed nieuws voor Europa.

  Het betekent..............

  KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!

  De Jobbik heeft wellicht niet de formele verkiezingen gewonnen, het heeft wel degelijk invloed verkregen in Hongarije.

  De onderstaande landkaart geeft per kiesdistrict welke partijen op de tweede plaats staan na de parlementsverkiezingen. De Jobbik overheerst deze kaart met de groene kleur, de rode kleur vertegenwoordigd de coalitie van alle linkse partijen, terwijl de Fidesz-KDNP (oranje kleur) slechts in twee districten op de tweede plaats staat.

  KLIK HIER voor meer uitleg in het Hongaars !!!
 4. Verkiezingen Hongarije – Orban behoudt tweederdemeerderheid in Hongaarse parlement

  Verkiezingen Hongarije – Orban behoudt tweederdemeerderheid in het Hongaarse parlement

  De conservatieve Hongaarse premier Viktor Orban heeft bij de parlementsverkiezingen van 6 april zijn tweederdemeerderheid behouden. Dat blijkt uit de nagenoeg volledige resultaten die in de nacht van zaterdag op zondag werden bekendgemaakt.

  Vorig weekend was al duidelijk dat Fidesz, de partij van Orban, de parlementsverkiezingen in Hongarije zou winnen. De vraag bleef echter of de partij net als in 2010 een tweederdemeerderheid zou kunnen behalen.

  Met 99,99 procent van de stemmen geteld, blijkt dat..........

  KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!
 5. Hongaarse verkiezingen: de grote verliezer is de winnaar

  Echt onverwacht is de uitslag van de Hongaarse verkiezingen niet.

  De opiniepeilingen voorspelden al tijden dat regeringspartij Fidesz zou winnen, en ook dat de partij opnieuw met een tweederde meerderheid in het parlement zou krijgen. Die tweederde heeft Fidesz waarschijnlijk ook gehaald, al is het niet helemaal zeker, omdat de definitieve uitslag er nog steeds niet is. Maar toch is er iets heel vreemds aan de hand. Want als er één verliezer bij deze verkiezingen is, dan is het eigenlijk Fidesz wel.

  Vier jaar geleden kreeg de partij nog haast 53 procent van de stemmen. Dit jaar ruim 44 procent. Dat is dik acht procent verlies. Om dan beloond te worden met een absolute meerderheid in het parlement is wel heel vreemd.

  De grootste winnaar is........

  KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!
 6. 'Felicitaties voor 'Victator' Orban zijn misplaatst'

  De overwinning van de nationalistische Fidesz-partij van de Hongaarse premier Orbán is gemengd ontvangen in Brussel. De Europese volkspartij waar Fidesz, en ook het CDA onder valt, feliciteerde de partij hartelijk.

  Misplaatst, vindt D66-Europarlementariër Sophie in 't Veld.

  "In het berichtje (de felicitatie van de Europese volkspartij, red.) staat ook 'felicitaties voor de moedige hervormingen van Orbán'. Maar we hebben al jaren problemen, omdat Hongarije de democratische spelregels, de rechtsstaat en de grondrechten met voeten treedt. Dat kan je moeilijk hervormingen noemen", zegt In 't Veld op BNR.

  Oppositie mond gesnoerd

  De grootste doorn in het oog is dat..........

  KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!

  KLIK HIER om het bijbehorende audiofragment te beluisteren !!!
 7. Achter elke sterke man staat een toegewijde vrouw

  In Hongarije is het overduidelijk wie er bij de politieke Fidesz partij de strenge, leidinggevende vader is. Maar in het beeld naar buiten toe ontbrak het nog een beetje aan de volkomen moeder, een moeder met de hoofdletter M. Mevrouw Mónika Keresztes Rónászékiné mocht in de campagnetijd voorafgaand aan de verkiezingen op 6 april deze mooie rol vervullen.

  Terwijl Vadertje Orbán met z'n maten de mannelijke kracht uitstraalt, schaart de Hongaarse familie zich van jong tot oud nu gezellig om Moedertje Mónika heen.

  Moedertje Mónika is niet zomaar voor de sier ingezet in deze campagne.

  Ze is..............

  KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!
 8. De Fidesz heeft op dit moment een twee derde meerderheid in het parlement met 1 zetel voorsprong, maar er moeten nog 2000 stemmen geteld worden in Boedapest

  De Fidesz heeft op dit moment een twee derde meerderheid in het parlement met 1 zetel voorsprong, maar er moeten nog 2000 stemmen geteld worden in Boedapest en waarschijnlijk is op aanstaande zaterdag dan de definitieve uitslag bekend, na het tellen van deze 2000 stemmen zou het mogelijk kunnen zijn dat de Fidesz-KDNP toch net zijn twee derde meerderheid verliest......

  Fidesz-kétharmad: 2000 meg nem számolt szavazat dönthet

  Kétezer, eddig fel nem dolgozott egyéni szavazat dönthet arról, ki lesz a következő négy évben a XVIII. kerületi székhelyű, 15-ös számú egyéni választókerület képviselője, a Fidesz-KDNP-s Kucsák László vagy Kunhalmi Ágnes, a baloldali összefogás jelöltje. Az országos szinten legszorosabb verseny közvetve érintheti a Fidesz-KDNP pártszövetség kétharmados országgyűlési többségét is a következő parlamenti ciklusra.

  Kétezer szavazat dönthet a budapesti 15-ös választókerület képviselőjéről, illetve akár a Fidesz kétharmados parlamenti többségéről is.

  A választókerületi eredmények 98,68 százalékos feldolgozottsága........

  KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!
 9. Absolute meerderheid regeringspartij Hongarije, extreem-rechts rukt op

  De conservatieve Fidesz-partij van premier Viktor Orbán heeft zondagavond bij de parlementsverkiezingen de overwinning opgeëist. Orbán sprak duizenden aanhangers in Budapest toe. 'Er bestaat geen twijfel meer over: we hebben gewonnen.' De partij zal ongeveer 135 van de 199 zetels bezetten.

  Ongeveer 95 procent van de stemmen is geteld. Daaruit blijkt dat Fidesz samen met zijn kleine christen-democratische partnerpartij 44,5 procent van de kiezers achter zich weet. Volgens de verkiezingscommissie kan de partij van Orbán rekenen op ongeveer 135 zetels: 37 via de landelijke lijst, en 97 voor afzonderlijke kieskringen. Daarmee heeft Orbán precies een absolute meerderheid in het parlement en kan hij de Grondwet herzien.

  De socialisten krijgen zo'n 25 procent van de stemmen, op de voet gevolgd door de extreem-rechtse anti-Europa-partij Jobbik, die ruim 20 procent krijgt.

  De verwachting is dat.............

  KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!
 10. Exitpolls verkiezingen Hongarije: partij Viktor Orbán aan kop

  Volgens exitpolls gaat Fidesz, de partij van de nationalistische en populistisch Hongaarse premier Viktor Orbán, sterk aan de leiding in de parlementsverkiezingen in het land.

  Fidesz, vanuit het buitenland bekritiseerd om nationalistisch en ondemocratische beleid, staat nu op 48 procent van de stemmen.

  De sociaal-democratische oppositiepartij MSZP staat nu op 27 procent en de extreem-rechtse partij Jobbik haalt volgens de huidige polls 18 procent, zo schrijft persbureau AFP vanavond.

  Fidesz ging in peilingen aan kop

  Al in de peilingen leek Fidesz op een ruime zege af te stormen.

  Vorige week stond de partij in peilingen op...........

  KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!
 11. Hongarije kiest opnieuw voor partij premier Orban  Video: Hongarije kiest vandaag een nieuw parlement, maar de uitkomst staat al vast: de omstreden premier Viktor Orban gaat de verkiezingen winnen.

  KLIK HIER om de video te bekijken op het NOS Nieuws !!!
 12. Nieuwe tweederde meerderheid voor Orbán in Hongarije?

  Vandaag zijn de Hongaarse verkiezingen. Dat zijn niet zomaar verkiezingen. Vier jaar geleden haalde Viktor Orbán een tweederde meerderheid met zijn Fidesz-partij, met 54 procent van de stemmen. Nadat hij die macht heeft gebruikt om onder andere de Grondwet en de kieswet te veranderen, is het nu de vraag: kan Orbán zijn twee derde meerderheid behouden?

  De verkiezingen gaan maar over één thema: Orbán of niet Orbán. De afgelopen vier jaar heeft de ooit liberale maar nu conservatieve katholiek Orbán een onuitwisbaar stempel op Hongarije gedrukt. Zijn ingrepen op de persvrijheid leidden tot commotie in het Europees Parlement, maar zijn grotendeels blijven bestaan.

  Hij voerde een nieuwe Grondwet in, zonder enige consultatie van de oppositie, die een en al zijn eigen conservatieve gedachtegoed ademt. Hij heeft het kiesstelsel veranderd, wat onmiskenbaar in het voordeel is van de regerende Fidesz-partij.

  De laatste jaren is Orbán met zijn partij vooral bezig met..........

  KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!
 13. Verkiezingen... de strijd gaat tot het laatste moment door

  Verkiezingen... de strijd gaat tot het laatste moment door

  Vandaag, zondag 6 april worden in Hongarije verkiezingen gehouden die er echt wat toe doen. Het betekent óf wederom 4 jaar een 2/3 meerderheid van de regering onder leiding van Viktor Orbán óf veranderingen, al zullen de misschien maar klein zijn. Haalt Orbán de 2/3 meerderheid niet dan is het (gelukkig) afgelopen met het kunnen maken van wetten zonder dat deze door de oppositie tegen kunnen worden gehouden. Deze website schreef er de afgelopen tijd amper over, andere media deden dat al genoeg.

  Nu echter een uitzondering... want de overheid probeerde echt tot op het laatst de tegenpartijen dwars te zitten. De Együtt 2014 partij onder leiding van Gordon Bajnai, een van de partijen die met onder andere de MSZP, gezamenlijk oppositie voert tegen de huidige regering, zou vanavond haar verkiezingsbijeenkomst houden op de hoek van de Rumbach Sebestyén utca en de Madách Imre út in district VII.

  Plotseling, na maanden van uitstel, besloot...........

  KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!
 14. "Er moet een wonder gebeuren, wil Orban niet winnen"  Audiofragment: In Hongarije worden vandaag parlementsverkiezingen gehouden. Maar de uitslag staat vrijwel al vast, zegt correspondent Joost van Egmond.

  KLIK HIER om het audiofragment te beluisteren op het NOS Nieuws !!!
 15. Blijft Viktor Orban aan de macht in Hongarije?

  In Hongarije zijn de stembussen open gegaan voor de parlementsverkiezingen. De peilingen voorspellen een overwinning voor de conservatieve coalitie Fidesz-KDNP van premier Viktor Orbán.

  Sinds de laatste verkiezingen in 2010 regeren Orban en zijn Fidesz partij met meer dan een twee derde meerderheid in het parlement.

  De vraag is dan ook vooral of de coalitie net als vier jaar geleden opnieuw twee derde van de zetels behaalt.

  Opiniepeilingen schatten dat...........

  KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!
 16. De almachtige Viktor Orban

  Hongarije kiest vandaag een nieuw parlement, maar de uitkomst staat al vast: de omstreden premier Viktor Orban gaat de verkiezingen winnen.

  Orban heeft een politiek overwicht dat je zelden ziet in een democratie. Zijn partij heeft tweederde van de parlementszetels en zou die supermeerderheid wel eens kunnen behouden. De premier gebruikte zijn macht om een reeks aan controversiële wetten door te voeren. De grondwet werd zelfs vijf keer aangepast.

  Hongaarse belangen

  Europese partners maken zich zorgen om de staat van de Hongaarse democratie. "De grondwet is geen speeltje", riep Eurocommissaris Viviane Reding vorig jaar. De EU probeerde Hongarije ook meermalen terug te fluiten.

  De populariteit van Orban.............

  KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!
 17. Verkiezingen in Hongarije: wel vrij, niet eerlijk?

  Het publiek in het cultuurhuis in Gyöngyös reageert vol verwachting als de Hongaarse oppositiepoliticus Ferenc Gyurcsány het woord neemt. Al snel wordt duidelijk waarom. Hij oogt als een schutterige schooljongen, maar heeft de timing van een cabaretier. Anderhalf uur luistert de zaal schaterend naar zijn mengsel van scherpe politieke analyse en politieke grappen. Een gepensioneerde man die eerst twijfelt, is aan het einde duidelijk om.

  Met zijn Democratische Coalitie (DK) maakt Gyurcsány deel uit van de oppositiecoalitie Összefogás, (Samenwerking). In de hal staan de coalitiepartners: de socialistische MSzP, centrumpartij Együtt (Samen) en de liberalen. Maar het publiek komt voor de oud-premier.

  Ze verdringen zich om..........

  KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!
 18. Verslag van een gemanipuleerde verkiezing

  De Hongaarse parlementsverkiezingen zijn van start gegaan en de komende 24 uur doe ik met enige regelmaat verslag. Formeel vrij, maar zeker niet eerlijk, was al bij voorbaat het oordeel van velen over deze 'verkiezingen.'

  De kiesregels zijn ernstig gemanipuleerd ten gunste van regeringspartij Fidesz, de persvrijheid is aanzienlijk ingeperkt zodat de oppositie het publiek maar moeilijk kon bereiken en veel Hongaren durven zich niet al te openlijk en kritisch uit te laten over de regering uit vrees voor hun baan.

  En toch is een verrassing niet uitgesloten.

  12.00 uur: vege tekens?

  De stembussen zijn sinds vanochtend vroeg open. Tot nu toe lijkt alles rustig te verlopen.

  Wel toog Gordon Bajnai, een van de leiders van................

  KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!
 19. Zal Orbán 'de Viktator' vandaag de macht behouden in Hongarije?

  Correspondent Jan Hunin is in Hongarije waar morgen verkiezingen plaatsvinden. De strijd tegen de corruptie is een belangrijk thema.

  Robert Szaradics, een vijftiger met woeste baard en een jasje waarop Bad Street Boys staat, en János Szucs, een playboy op leeftijd, zitten op het terras van banketbakker Korona een ijsje te eten, wanneer plots Alpár Gyopáros bij hun tafeltje opdaagt.

  Szaradics en Szucs kennen hem van zien. De 35-jarige Gyopáros zit sinds 2009 in het Hongaarse parlement. Hij vertegenwoordigt er Fidesz, de partij van premier Viktor Orbán. Bij de parlementsverkiezingen van zondag hoopt hij herkozen te worden.

  Gyopáros' bureau bevindt zich in hetzelfde gebouw als de banketbakker. En hij heeft wel zin in een koffietje. Mag hij aanschuiven?

  Ja, dat mag van Szaradics en Szucs.

  Het terras van banketbakker Korona is hun territorium. Wanneer ze niet met hun motor door de omgeving scheuren - Szaradics op een Honda Magna, Szucs op een Suzuki 1800 - zijn ze hier vinden, zeker als het zoals vandaag mooi weer is. Er is in Csorna, een provinciestadje in het uiterste noordwesten van Hongarije, geen beter plekje om van de zon en het daarbij horend vrouwelijk schoon te genieten.

  Zware vrachtwagens

  Alhoewel, zo ideaal blijkt het terrasje toch niet.

  Een paar tientallen meters verderop...........

  KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!
 20. Hongaarse parlementsverkiezingen 2014

  De Hongaarse parlementsverkiezingen 2014 vinden plaats op zondag 6 april.

  Het zal de eerste verkiezing zijn onder de nieuwe grondwet van Hongarije die in 2012 van kracht werd. De verkiezingen hebben in tegenstelling tot het oude stelsel maar een ronde en er worden 199 parlementsleden voor het Hongaars parlement gekozen in plaats van de 386 die er voorheen waren. 106 leden worden gekozen middels het districtenstelsel, 93 via de landelijke kieslijsten.

  Achtergrond

  In 2010 kwam Fidesz-KDNP (Hongaarse Burgerunie) met twee derde van de stemmen aan de macht. De partij begon vrijwel meteen met het opstellen van een nieuwe grondwet. Op 18 april 2011 werd deze aangenomen door 262 stemmen voor en 44 tegen. De MSZP (Hongaarse Socialistische Partij) en Politiek Kan Anders (Lehet Más a Politika) onthielden zich van stemming. President Pál Schmidt ondertekende de wet en daarmee werd deze op 1 januari 2012 van kracht. De nieuwe kieswet werd parallel aan de nieuwe grondwet op 23 december 2011 aangenomen door het parlement.

  Het nieuwe kiesstelsel

  De verkiezingen bestaan uit een ronde (voorheen twee ronden)

  Er is geen 50% score meer voor.........

  KLIK HIER om het hele artikel te lezen in de Wikipedia !!!
 21. Extreem rechts neemt hoge vlucht in Hongarije

  De extreem rechtse partij Jobbik kan bij de parlementsverkiezingen in Hongarije zondag rekenen op twintig procent van de stemmen.

  Dit voorspellen opiniepeilers. Jobbik is niet alleen fel nationalistisch en anti-Europees, maar uit ook antisemitische geluiden. „Liberalisme en zionisme zijn de vijanden, niet de islam”, zei een van partijleiders onlangs.

  De partij is zo rechts dat Jobbik niet welkom is in het Europese samenwerkingsverband dat PVV-leider Geert Wilders heeft gesmeed met het Franse Front National van Marine Le Pen.

  Gedoodverfde winnaar van de gang naar de stembus is de rechtse, nationalistische Fidesz-partij van premier Viktor Orbán.

  Die regeerde de afgelopen vier jaar met.........

  KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!
 22. Onteigening dreigt voor 200 Oostenrijkse boeren

  Zo’n 200 Oostenrijkse boeren met ongeveer 200.000 hectare grond in Hongarije worden mogelijk onteigend. De Europese Commissie maakt zich zorgen over het geschil en heeft de Oostenrijkse boeren steun toegezegd.

  Daarover schrijft TopAgrar.

  Na 1 mei 2014 wordt de aankoop van meer dan 1 hectare grond in Hongarije veel moeilijker, zowel voor buitenlanders als voor Hongaren. Hoewel er geen onderscheid meer gemaakt mag worden op basis van nationaliteit heeft de Hongaarse regering besloten zeer strenge regels in te stellen.

  Daarmee moet worden voorkomen dat...........

  KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!
 23. Ik Vertrek - Hongarije: Hellen en George Streur (2014)  KLIK HIER om de video te bekijken op YouTube !!!

  KLIK HIER voor Puszta Eldorado het vakantiepark van Hellen en George Streur !!!

  Carrièrevrouw Hellen Streur (42) wil altijd al in een land wonen met een landklimaat en haar man George (48) droomt van zijn eigen visvijver. Toen ze elkaar zes jaar geleden het 'ja'-woord gaven beloofden ze elkaar plechtig om hun dromen waar te maken. Hellen werkt als interim-manager en George werkt in de gevangenis. Beiden hebben veel plezier in hun werk, maar toch besluiten ze alles achter te laten om een nieuw leven op te bouwen in Hongarije.

  Aan de rand van een klein dorpje midden op het platteland kopen ze een stuk grond waar een vakantiepark, een speelpark en natuurlijk een visvijver moet komen. Als er twee bungalows af zijn, besluiten ze te vertrekken. Hun woonhuis is nog in aanbouw dus verblijven ze de eerste tijd in één van de bungalows. Met slechts beperkte kennis van de Hongaarse taal proberen ze contact te leggen met de lokale bevolking en van deze plek hun thuis te maken.Toch hebben toeristen de weg naar het vakantiepark nog niet helemaal gevonden, bij de visvijver is het vrij rustig en bovendien is het de vraag of het speelpark er ooit gaat komen. Hellen en George zetten alle zeilen bij om hun vakantiepark op de kaart te zetten.

  KLIK HIER voor Puszta Eldorado het vakantiepark van Hellen en George Streur !!!
 24. Gedeisd

  In het stadje Szekszárd is de voorzitter van de lokale afdeling van de DK – de liberale partij van ex-premier Ferenc Gyurcsány die ook deel is van de progressieve oppositiecoalitie – een plaatselijke ondernemer.

  Mij kan niemand onder druk zetten om mijn politieke activisme want ik verdien mijn eigen inkomen, dacht hij. Klopt, maar dat neemt niet weg dat zijn ex-vrouw en zijn zoon, die beiden in Szekszárd in overheidsdienst werken, wel werden benaderd door de plaatselijke macht (Fidesz) met de mededeling dat dat tegendraadse politieke activisme van hun ex-man/vader ‘natuurlijk niet erg gunstig was voor hun loopbaan.’

  Of neem de kleuterleidster met DK-sympathieën die op een private bijeenkomst met vrienden en kennissen fel de huidige Fidesz burgemeester van haar dorp kritiseerde. Een paar dagen later werd ze bij de directrice van de lokale kleuterschool geroepen die haar namens de burgemeester meedeelde ‘dat dit de eerste en de laatste keer was dat ze zich zo negatief over hem uitliet.’

  En er is de ambtenares die al meer dan..........

  KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!
 25. Leonardo da Vinci tentoonstelling van 15 April tot 30 September in Pécs

  Leonardo da Vinci tentoonstelling van 15 April tot 30 September in Pécs

  Almost hundred, real-size inventions of Leonardo da Vinci will be presented in the Janus Pannonius Museum of Pécs, in addition at the main square a huge horse-shaped statue dreamt by the artist will be displayed – announced the Mayor of the Country Town of Baranya province on Monday.

  At the press conference Zsolt Páva reported that The Genius of Leonardo,Leonardo’s Automobile and the Sforza horse exhibitions will be organized by the city museum. The exhibitions wait the visitors in two departments of the museum (Ferenc Martyn Museum and Modern Hungarian Gallery) in 1,500 square meters between 15th April and 30th September.

  A 8.5-meter tall horse sculpture, a copy of the Sforza Horse – that can be expected to see from the beginning of April at the Széchenyi square, the main square of Pécs –draws attention to the exhibition.

  According to Travelo, the Mayor also noticed that........

  KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!

  Het Sforza-paard van Leonardo da Vinci op het Széchenyi tér in Pécs


  Op het Széchenyi tér in Pécs staat een groot beeld van een paard: 'Het Sforza-paard'. DaVinci heeft Sforza in 1492 ontworpen voor Ludovico il Moro, hertog van Milaan, ter nagedachtenis van Ludovico's voorganger Francesco Sforza.

  Dit bronzen Sforza-paard zou DaVinci's enige grote standbeeld zijn geweest als de 70 ton brons voor het paard niet gebruikt zou zijn om er kanonnen van te gieten voor de oorlog tegen Frankrijk.

  DaVinci is nooit verder gekomen dan een kleien Sforza. Gelukkig waren de ontwerpen bewaard gebleven, zodat deze replica gemaakt kon worden. Is dit eigenlijk wel een replica als het origineel nooit heeft bestaan?

  KLIK HIER voor meer foto's van het Sforza-paard in pécs !!!

Gerelateerde artikelen

Anal
Orgy
Blowjob
Threesome
Blowjob
Threesome
Blowjob
Creampie
Orgy
Blowjob
Threesome