Wijnen uit het Mecsek-gebergte

Voor de Hongaar is de Mecsek een bekende toeristentrekpleister, welke de afgelopen tien jaar ontdekt wordt door de West Europeaan. De regio brengt uitstekende wijnen voort, en staat het meest bekend om de wijngaarden van Szekszárd. Maak kennis en proef van de bekende huizen van de Hongaarse Mecsek.

 

Mecsekalja

De druiven die in deze wijngaard gekweekt worden, staan bekend om een breed pallet van witte droge wijnen, van zoet tot mild. Cirfandli is een druivenras die geurige aromatische wijnen voortbrengt.

 

Szekszárd en Villány-Siklós

De wijngaarden van Szekszárd en Siklos liggen op löss- en kleigrond. Beide gaarden brengen rode volle wijnen voort, hoofdzakelijk gebruikmakend van de druivenrassen Kéfrankos en Kadarka. De door Franz Liszt gewaardeerde Szekszárdi Bikavér ondervindt op dit moment concurrentie van Franse druivensoorten zoals de Merlot en Villányi Cabernet. De Merlot is heeft een zachte fluweelachtige smaak. Het aroma van de Villányi Cabernet doet denken aan bramen en pruimedanten. De meer koppige wijnen komen goed tot hun recht in combinatie met ragout of grilgerechten.

wijn op vatvaten wijn hongarije

Behalve de vele officiële huizen die wijnen produceren, kent de regio Mecsek talloze hobbyboeren. Het is soms een kunst om de kleine huisjes in het Hongaarse landschap te ontdekken. Kleine gemeenschappen tegen de glooiende hellingen van het Mecsek-gebergte, bekendstaand om spontane feesten met eigen gemaakte wijn van goede grond. Het komt zelden voor dat u zonder een glaasje mee te drinken naar huis gaat.

Anal
Orgy
Blowjob
Threesome
Blowjob
Threesome
Blowjob
Creampie
Orgy
Blowjob
Threesome