Wijnen van Balaton

Balatonfüred-Csopak

De beroemdste druivensoort, verbouwd op schist- en zandsteengrond, de Italiaanse druif Olaszrizling domineerd dit Hongaarse wijngebied. Het gebied boven het wereld beroemde Balatonmeer profiteerd van een uitstekend klimaat om kruidige wijnen voort te brengen. Deze wijn doet denken aan reseda en bittere amandelen. Op het eiland Tihany wordt een Cabernet geproduceert die bekend staat als één van de best bekend staande rode wijnen van Hongarije. Het is een wijn die goed samen gaat met gevuld kalfsvlees of paprikakip. Het is een feest voorde smaakpapilen.

 

Badacsony

Tegen de hellingen van het oorspronkelijk vulkanische massief Badacsony, komen kruidige, zachte doch volle wijnen, welke gemaakt worden van de meest uiteenlopende druivensoorten. De krachtige Kéknyelú smaakt uitstekend bij gegrilde snoekbaars, terwijl de Olaszrizling erg goed samen gaat met karper. Beide zoetwater vissen komen veelvuldig in de wateren van Hongarije en daarom in de Hongaarse keuken voor. Een maaltijd kan uitstekend worden afgesloten met een Muscat Ottonel. Door de zoete smaak van de Muscat valt deze niet weg, maar is goed in balans bij een zoet dessert.

 

Balatonmellék

Deze wijnstreek staat bekend om zijn zogenaamd koppige wijnen, gemaakt van de druivensoort Szürkebarát, bekend onder de namen Pinot Gris of Moine Gris. Bent u een liefhebber van maaltijden met gevogelte, dan zijn deze wijnen het waard om door u geproefd te worden. Geroosterd varkensvlees laat zicht goed combineren met de Hongaarse Zöldvelteni en de zenit.

Anal
Orgy
Blowjob
Threesome
Blowjob
Threesome
Blowjob
Creampie
Orgy
Blowjob
Threesome