Hongaarse wijnen

Hongarije is het grootste wijnbouwgebied van Centraal Europa. De geschiedenis hiervan gaat terug naar de Romeinse tijd, toen de eerste wijnstoksoorten werden ingevoerd. Wijnkenners kennen het land om de kwaliteitswijnen. Gemiddeld produceert Hongarije vierhonderd miljoen liter per jaar. Om een idee te krijgen van hoe deze hoeveelheid eruit ziet, zijn dat omgerekend ongeveer 550.000.000 flessen wijn! Daarvan wordt tweederde buiten Hongarije verkocht en is daardoor de nummer zes wijnexporteur van de wereld. Met recht mag Hongarije dus een wijnland genoemd worden!

De naam van de wijn zegt waar de wijn vandaan komt. Soms wordt de naam van de druif erbij vermeld. Hongarije kent in totaal 135.000 hectaren wijngaarde. Door het bovengemiddelde aantal zonnenuren, is het klimaat zeer gunstig voor de productie. Lange zomers, korte winters, warme lentes en praktisch geen herfst.

Behalve de officiële cijfers van de productie van Hongaarse wijnen, kent Hongarije ook talloze particuliere wijnhuisjes van hobbyboeren. Deze liggen vaak aan een afgelegen weggetje net buiten de dorpen. De eigenaren van de wijnhuisjes zijn gezellige gemeenschappen, waar met regelmaat feestjes plaats hebben. Sommigen bieden hun wijn voor een bescheiden vergoeding te koop aan. De smaak van de wijn is afhankelijk van de grond, de bewaaromgeving en natuurlijk de maker. In de Hongaarse Mecsek liggen de huisjes verscholen achter de vele berghellingen, met vaak romantische vergezichten over bossen, landerijen en de pitoreske dorpjes, kenmerkend aan de omgeving.

hongaarse wijnkelder wijnhuis hongaarse wijn

Hongarije kent vier wijnregio's met tweeëntwintig historische wijngebieden. Kom naar Hongarije en maak kennis met wijnland Hongarije.

Anal
Orgy
Blowjob
Threesome
Blowjob
Threesome
Blowjob
Creampie
Orgy
Blowjob
Threesome