De Mecsek

Ontdek de bijzondere plaatsen in de natuur en laat je meenemen in de grote veelzijdigheid ervan.

De Mecsek is een glooiende bergpartij in het zuidwesten van Hongarije. De hoofdstad van deze regio is de cultuur- en universiteitsstad Pécs (uitspraak = Peetsj).

Het hoogste punt van de Mecsek ligt bij Zengő. Van het officiële hoogste punt moet u niet te veel verwachten. U kijkt daar uit op eindeloze bossen. Al is de tocht er naar toe wel een aanrader. U ontdekt daar de grote variatie in de vele flora en fauna. Dier- en plantensoorten die u elders niet zult ontdekken.

De Mecsek is te verdelen in drieën: de oostelijke Mecsek, Centrale Mecsek en de westelijke Mecsek. Al zullen sommigen de Mecsek slechts verdelen als oostelijke en westelijke. De gehele bergketen beslaat 550 vierkante kilometers. Vergeleken met de rest van Hongarije is de Mecsek zeer bosrijk en rijk aan mineralen, waardoor fauna een grote diversiteit vertoond.

Behalve flora en fauna is de Mecsek een grote trekpleister onder de Hongaren. Van midden lente tot einde herfst zwermt het van de met name Hongaarse toeristen in dit bijzonder waardevolle gebied. Tot op heden hebben de Hongaren dit gebied voor zichzelf proberen te bewaren, maar steeds vaker zijn er niet-Hongaren te vinden in dit natuur- en cultuurrijke gebied.

Cultuur en folklore

In de kleine dorpjes gelegen in de schaduw van de heuvels spelen eeuwenoude tradities nog steeds een belangrijke rol in het dagelijkse leven. Voor de bezoeker die oude waarden waardeert, is over de oorspronkelijke architectuur, klederdracht, gebruiken en gewoonten van het plattelandsleven nog steeds veel te ontdekken. Er zijn hier veel mooie plaatsen te vinden die monumenten herbergen en artistieke en culturele programma's aanbieden.

Veelzijdigheid

Kern van de provincie Baranya is het Mecsekgebergte. De 50 km lange, 10 á 20 km brede bergrug, waarvan de hoogste top 683 meter is. De bergrug behoort tot de aangenaamste klimatologische gebieden van zuidwest Hongarije. Dankzij het Mediterrane klimaat komen er planten en dieren voor, die elders in Hongarije (en soms in West Europa) niet voorkomen, en maken deze streek tot een favoriete excursieplaats voor natuurliefhebbers.

Baranya en het Mecsek gebergte

Het voor buitenlandse toeristen onbekende Zuidwest-Hongarije (Provincie Baranya) is een gebied met een rijk verleden en met een afwisselend landschap. Zuidwest Hongarije is nog het best te vergelijken als een mix van de Belgische Ardennen en het Italiaanse Toscane. De vlaktes worden gekenmerkt door heuvels, glooiende hellingen en dalen die bedekt met bossen het typische Transdanubische panorama bepalen.

Gerelateerde artikelen

Anal
Orgy
Blowjob
Threesome
Blowjob
Threesome
Blowjob
Creampie
Orgy
Blowjob
Threesome