Vissen in Hongarije

In Hongarije komen ongeveer tachtig verschillende soorten vissen voor. Het meest wordt er op karper gevist. Om in Hongarije te mogen vissen, dient u in het bezit te zijn van een nationale visakte en een regionale visvergunning.

 

Hongarije is het visparadijs

De topografie van het Karpatenbekken zorgt ervoor dat Hongarije goed is voorzien van meren en rivieren die rijk zijn aan vis, en uitstekende vis mogelijkheden.

Beproef uw geluk op op één van de grote meren: Balatonmeer, Velencemeer of Ferto-meer. Ontdek de prachtige rivier de Tisza met haar ongerepte natuurlijke omgeving en doodlopende rivierarmen, die zijn ontstaan door het inkorten van de rivier in de negentiende eeuw. Geniet van het Tiszameer, een zesduizend hectare groot stuwmeer, ontstaan in de Tisza rivier, die prachtige kansen biedt voor de visserij en recreatie. Het is een mooi water gebied dat rijk is aan natuurlijke rijkdommen.

De visser wordt er door aangetrokken door de talloze natuurlijke meren in alle soorten en maten, maar ook in reservoirs, steengroeve meren, dode rivierarmen, irrigatiekanalen en kleine romantische rivieren. Het totale oppervlakte van meren en rivieren die geschikt zijn om te vissen is groter dan honderddertigduizend hectare. Uit de statistieken blijkt er jaarlijks tussen vierduizend á vijfduizend ton uit het water wordt gehengeld. De visvoorraad wordt goed op pijl gehouden, zowel door het uitzetten van vis als wel door natuurlijke voortplanting.

Buitenlandse vissers hebben Hongarije de bijnaam "karper land" gegeven. Door de grootschalige karper kweek en rijke vangst van karpers. U kunt in bijna alle meren en rivieren op karper vissen. Vissen van recordgrootte worden er regelmatig gevangen. De beste gebieden voor karpers in Hongarije, zijn ware bedevaartsoorden geworden voor de Hongaarse en buitenlandse vissers.

Andere waardevolle vissen, zoals meerval, snoekbaars, snoek, brasem, op sommige plaatsen steur, barbeel en paling, zijn ook populair bij vissers. Veel van de roofvis in de meren en rivieren zijn van het record grootte, en worden met steeds grotere aantallen gevangen door de hengelaars. Graskarpers van tien tot vijfentwintig kilo zijn geen zeldzaamheid in Hongarije.

Overzicht vissoorten, Hongaarse namen en voorwaarden

Hieronder een handzaam overzicht van de vissen waarop in Hongarije te vissen is. Naast de Nederlandse naam staat de naam zoals deze in Hongarije bekend is vermeld, samen met de voorwaarden en de maanden wanneer erop gevist mag worden. Wanneer u de vissen terugzet nadat ze gevangen zijn, mag het gehele jaar op alle vis gevist worden.

Visnaam Hongaarse naam  Beste visperioden Vissen niet toegestaan  Minimum maat
Karper Ponty maart, juli t/m oktober 2 mei t/m 15 juni 30 cm
Zilverkarper Busa   n.v.t. n.v.t.
Steenkarper Kárász april n.v.t. n.v.t.
Graskarper Amur   1 maart t/m 30 april 40 cm
Meerval Harcsa april, augustus, september 2 mei t/m 15 juni (onder 80 cm) 50 cm
Snoek Csuka september t/m december 15 februari t/m 31 maart 40 cm
Snoekbaars Fogassüllõ februari, juni, oktober, november 1 maart t/m 30 april 30 cm
Roofblei Balin mei t/m februari 1 maart t/m 30 april 40 cm
Steur Kecsege oktober 1 maart t/m 31 mei 45 cm
Barbeel Márna   2 mei t/m 15 juni 40 cm
Witvis Keszeg      
Paling Angolna      
Kwabaal Menyhal      
Sneep Paduc      
Brasem Dèvèrkeszeg      
Zeelt Compo      

Kunt u bovenstaande informatie aanvullen? Neem dan alstublieft contact op met de redactie van Hongarije Site: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Gerelateerde artikelen

Anal
Orgy
Blowjob
Threesome
Blowjob
Threesome
Blowjob
Creampie
Orgy
Blowjob
Threesome