Vissen op het Balatonmeer

Het Balatonmeer in Hongarije is het grootste zoetwatermeer van Midden-Europa, met een oppervlakte van maarliefst 60.000 hectare. Dit enorme zoetwatermeer staat garant voor grote karper tot ruim 30 kg.

 

Karpervissen op Balaton

In totaal is het Balatonmeer zevenenzeventig kilometer lang met een maximale breedte van veertien km, desondanks is het Balatonmeer niet extreem diep met een gemiddelde van drie meter en een maximale diepte van elf meter.

Het uitgestrekte meer kent een enorm karperbestand waarbij er zeer regelmatig vissen van ruim twintig kg worden gevangen. Daarbij zijn uitschieters tot ruim dertig kg. Het grootste probleem is het lokaliseren van de karpers, die met name in de paaitijd samenscholen op bepaalde plaatsen.

Deze Balaton-karpers worden het meest noordkant of westkant gevonden, aangezien het water dieptes van twee tot drie meter kan bereiken op honderd meter uit de kant. De zuidkant is extreem ondiep en het vissen op het Balatonmeer  wordt extra moeilijk gemaakt door de gelijkblijvende bodemstructuur, die bijna geheel vlak verloopt. De beste stekken zijn de plekken waar ruim vijfitg jaar geleden grote blokken van steen in het water zijn gegooid om beschutting te bieden aan bepaalde vissoorten.

Een vergunning voor Balaton is verplicht, en kan voor één, drie of tien dagen gekocht worden bij de lokale hengelsportwinkels.

Gerelateerde artikelen

Anal
Orgy
Blowjob
Threesome
Blowjob
Threesome
Blowjob
Creampie
Orgy
Blowjob
Threesome